Haldenkanalen gir gode opplevelser for store og små.

Det beste er at din ferd kan starte og avsluttes omtrent der det passer deg.

Vi som jobber med å utvikle Haldenkanalen er opptatt av å ta vare på dette spesielle kulturminnet. Vi har de siste årene sammen med Riksantikvaren og mange andre aktører satt kanalen i god stand, slik at du kan reise gjennom tre slusesteder og fem innsjøer. Her kan du bade, fiske, spise, bo og ta med din egen båt/kano/kajakk.

Hele 8 mil lang, 9 slusekammere med Brekke sluser som den største, med sine 27 høydemetere. Får du lyst til å bringe din fritidsbåt opp i kanalen, kan vi både hjelpe deg med båtløft eller du kan benytte mange av utsetningsrampene langs kanalen.

Her er 13 gjestebrygger langs kanalen fra Skulerud i nord til Tistedal (Halden) i sør. Sommerstid kan du nyte kanalen ved å bli med på ferden igjennom Europas høyeste sammenhengende slusetrapp – Brekke sluser. I Strømsfoss kan du oppleve hvordan det er å handle i et ekte landhandleri fra 1900-tallet.

I Ørje kan du bl.a. nyte fiskesuppen og annet snadder på Båtcafeen i sommersesongen, og på Bakergården resten av året. Se Norges største samling av dampbåter ved Kanalmuseet. Og museet forteller om historien og dyrelivet i Haldenkanalen.

Du kan oppleve mange festivaler og arrangementer langs kanalen. Bl.a. Soot Spelet i sluseamfiet i Ørje. En stor suksess allerede fra lanseringen sommeren 2015 – nå en tradisjon!
Sikre deg billett i god tid denne gangen så du ikke går glipp av en fantastisk forestilling i et helt unikt miljø!  Engebret Soot var kanalbyggeren. På Haldenkanalen reiser du gjennom naturskjønne områder, nyter stilheten, eller mer actionfylte aktiviteter. Det er rike fiskemuligheter i Haldenkanalen.

Selvsagt kan du leie kano, eller ta med din egen kano/kajakk. Bomulighetene er mange. Du kan leie kystledshytter, ta inn på pensjonat, camping eller hotell. Bo i gapahuker og kjenne på gleden ved å oppleve selve kanalen og all den flotte naturen som omkranser den. Ta med deg sykkellen din eller leie en, eller du kan ta en vandringstur langs Haldenkanalen hvor 18 gapahuker står til din disposisjon langs kanalen.

Du kan besøke og oppleve mangt langs- eller på Haldenkanalen. I Halden har du Fredriksten Festning og alt annet som selve byen har å by på.

Instagram