Den 27. mai blir det høytidelig åpning av slusene for sesongen 2017, med slusekammeret fullt av kajakkentusiaster i arrangementet “Kanalturen 2017” – og bedre trøkk og medvind enn den de får fra Hurum og Røyken Storband, kan de ikke ønske seg.

3. juni: Hellebekk er en vellydende gruppe fra Ørje med fire fagre damer med ditto stemmer som backes opp av fire solide “kællær”, (nesten) alle til dels i slekt, men like fullt i harmoni med hverandre.

10. juni: Hele bygdas sangkor, Marcanto, er på tampen av en hektisk vintersesong og lar oss få dele ekte sangglede med dem. Syng med, da vel! Deretter tar vi pause i tre uker for å slippe Soot-spelet til i slusene.

8. juli: Bondens dag. Marker Bondelag viser sider ved landbruket og har også med seg noen dyr. Foregår i Wang-hagen. Samme dag er det Gummibåtfestival.

15. juli: Peer Gynt i Ørje sluser. Ibsens Peer Gynt er 150 år. Denne markante figuren i norsk litteratur og scenekunst presenteres på ymse vis av Nils Skogstad.

22. juli: Blues and love. Det høres da forførerisk ut? Og slik låter det også når denne trioen fra
Broderfolket øser av sin musikalitet og gir til beste låter med soul-, gospel- og religiøs bakgrunn.

29. juli: Povel Ramel & Co. Arne Dehli ser over grensen og finner inspirasjon i enorm musikalitet og humor hos denne utrolige “skojaren” i svensk og nordisk revytradisjon.
Samme dag: Frimarked i gatene.

5. august: Geriatrix with the Gunn. Denne gruppa fra Ski har gjestet oss flere ganger og høster stor applaus med sitt køntri-inspirerte repertoar. Høy stemning på scene og tribune.
Samme dag: Kanalleker med “Fløtærlotto”.

12. august: Den årvisse Allsang med Grensegjengen. Våre kjente og populære sangere og musikere fra begge sider av grensen tar oss med på sangens vinger blant kjært sang- og visemateriale.

19. august: Så er det avslutning på årets sesong og det med Ørjegruppa Dæven døtte. Og som navnet antyder, er det ungdommelig musikk med trøkk og beat i haugevis. Takk for i år!

Last ned hele programmet her

Instagram