Haldenkanalen gir gode opplevelser for store og små. Det beste er at din ferd kan starte og avsluttes omtrent der det passer deg.

Vi som jobber med å utvikle Haldenkanalen er opptatt av å ta vare på dette spesielle kulturminnet. Vi har de siste årene sammen med Riksantikvaren og mange andre aktører satt kanalen i god stand, slik at du kan reise gjennom tre slusesteder og fem innsjøer. Her kan du bade, fiske, spise, bo og ta med din egen båt/kano/kajakk.

Her er 13 gjestebrygger langs kanalen fra Skulerud i nord til Tistedal (Halden) i sør. Sommerstid kan du nyte kanalen ved å bli med på ferden igjennom Europas høyeste sammenhengende slusetrapp – Brekke sluser. I Strømsfoss kan du oppleve hvordan det er å handle i et ekte landhandleri fra 1900-tallet, som er i full drift i dag.

I Ørje kan du bl.a. nyte fiskesuppen og annet snadder på Båtcafeen i sommersesongen, og på Bakergården resten av året. Se Norges største samling av dampbåter ved Kanalmuseet. Og museet forteller om historien og dyrelivet i Haldenkanalen.

Du kan oppleve mange festivaler og arrangementer langs kanalen. Bl.a. Soot Spelet i sluseamfiet i Ørje, som i 2015 og 2016 utgaven var med bl.a. Dennis Storhøi og Alexander Rybakk. Sootspelet skal settes opp også i 2017. Engebret Soot var kanalbyggeren. På Haldenkanalen reiser du gjennom naturskjønne områder, nyter stilheten, eller mer actionfylte aktiviteter. Det er rike fiskemuligheter i Haldenkanalen.

Selvsagt kan du leie kano, eller ta med din egen kano/kajakk. Bomulighetene er mange. Du kan leie kystledshytter, ta inn på pensjonat, camping eller hotell. Bo i gapahuker og kjenne på gleden ved å oppleve selve kanalen og all den flotte naturen som omkranser den. I tillegg kan du ta med deg sykkel eller leie en, eller du kan ta en vandringstur langs Haldenkanalen.

Du kan besøke og oppleve mangt langs- eller på Haldenkanalen. I Halden har du Fredriksten Festning og alt annet som selve byen har å by på.

Instagram